wtorek, 6 sierpnia 2013

Malinowe Frappe

Dzisiaj mamy dla Was pomysł na pyszną mrożoną kawę, w sam raz na letnie popołudnie. I znowu maliny w roli głównej. Przygotowanie jest łatwe i dość szybkie.


Składniki:
maliny (ok. 20-30 g),

łyżeczka cukru,
kostka czekolady,
pokruszony lód,
60 ml zaparzonej kawy,
50 ml śmietanki  30%.

Do szklanki dodajemy utarte z cukrem i czekoladą maliny. Owoce należy rozgnieść widelcem, a kostkę czekolady zetrzeć na tarce. Następnie dodajemy pokruszony lód, na który delikatnym strumieniem wlewamy schłodzoną kawę. Górę pokrywamy warstwą napowietrzonej śmietany (lub spienionego mleka). Kawę możemy udekorować pozostałą ilością wiórków czekoladowych.








Polecamy wszystkim wypróbować, na prawdę warto! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz