wtorek, 13 sierpnia 2013

Łosoś z kaszą i warzywami na patelnie na oleju kokosowym

Dzisiaj prezentujemy Wam bardzo łatwy i szybki sposób na zdrowy obiad.
Składniki:
-steki z łososia marynowane w przyprawach
-warzywa na patelnie
-kasza gryczana




Przygotowanie jest banalnie proste. Kasze wrzucamy do gotującej się wody i zostawiamy pod przykryciem na czas zapisany na opakowaniu (z reguły jest to około 20 min).
Kiedy do końca gotowania się kaszy zostało nam 10 min rozgrzewamy na dwóch patelniach olej (w naszym przypadku był to olej kokosowy, ale nie ma to dużego znaczenia).
 Na jedną z rozgrzanych patelni wrzucamy warzywa i zostawiamy pod przykryciem na czas około 7-9 minut.




Na drugiej patelni smażymy łososia (również pod przykryciem) przez około 8 minut (po 4 minuty na każdej stronie).










Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz