sobota, 27 lipca 2013

Czekoladowa gratka dla podniebienia

Jako, że jesteśmy fanami słodkości, dzisiaj mamy dla Was przepis na pyszny i łatwy deser.

SKŁADNIKI na dwie porcje:
2 łyżki mąki,
szczypta proszku do pieczenia,
1,5 szklanki mleka,
1,5 szklanki oleju,
1 łyżka kakao,
2 łyżki cukru,
3 łyżki nutelli lub dowolnego kremu czekoladowego

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą przy pomocy miksera i rozlewamy do wybranych naczyń.
Ważne, aby były to naczynia odporne na wysoką temperaturę.

Następnie pieczemy w  piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 15 min.



Ozdabiamy i gotowe :) My do tego celu wybraliśmy maliny i cukier puder .





Smacznego! :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz